tisdag 20 augusti 2024

Grundkurs i Argentinsk Tango ht 2024

 

Anmälan krävs (se nedan) och är öppen. Sista anmälningsdag onsdag 18 september 2024.

Kursen arrangeras av Tango Corrientes, Ludvikas förening för Argentinsk Tango, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Instruktörer: Ruth Berrios, Bibbi Björk, Per Holmberg

Inga förkunskaper krävs. Kursen passar också dig som gått en grundkurs tidigare och vill träna mer på grunderna.

Kursen genomförs följande tider:

Start onsdagen den 25/9-2024 kl 18-21,

Kursen fortsätter sedan varje onsdag kl 18-19:30 fram till och med 20/11-24.

Onsdagen den 23/10 är tiden kl 18-21

Ytterligare tillfällen att boosta sin “tangoresa” ges genom att vi i Tango Corrientes och vår systerförening Tango Abuela i Falun erbjuder deltagarna i våra grundkurser att delta på varandras tretimmars-pass. För deltagarna i Ludvikas grundkurs innebär det att vi är välkomna att delta i Tango Abuelas kurstillfälle som hålls söndagen  13/10 kl 15-18 på Lilltorpet utanför Falun. 

Vi vet att ju mer intensivt man dansar i början desto lättare är det att komma bra in i tangon och dessutom är det roligare när man träffar andra och bygger upp en social gemenskap med fler dansare. Så vi vill verkligen uppmuntra till att ta vara på dessa tillfällen. 

Kursinnehåll: lite om kroppshållning och kontakt i paret, promenad, ochos, korset, några rytmiseringar och lite till beroende på hur det utvecklar sig. Målet med kursen är att du ska komma igång och dansa en enklare tango baserad på promenad med några variationer.

Lokal: Studieförbundet Vuxenskolan, Storgatan 15, 2 vån. Ludvika.

Kursen kommer att hållas som en “dubbelrollskurs”. Med det menas att alla kommer att träna på såväl förar- som följarrollen lika mycket. I Sverige och i Europa blir det allt vanligare med dansare som dansar båda roller i såväl argentinsk tango som andra danser. Det bidrar till en öppen attityd, att alla kan dansa lika mycket och att det blir en mer likvärdig utvecklingskurva för alla i en grundkurs. Det är som två kurser i en och dessutom är det väldigt roligt!

Under kursen kommer vi att byta danspartner och provar momenten med flera olika dansare för att få en så bra inlärning och erfarenhet som möjligt. Eftersom vi genomför kursen som en dubbelrollskurs behöver man inte anmäla sig i par.  Var och en skickar in en personlig anmälan. Max antal: 16 personer.

Kursen kostar 500 kr, då ingår medlemskap året ut i föreningen Tango Corrientes 2024. 

Länk till anmälan: https://forms.gle/wuDuKn7GsetTNkYg9

Kontrollera att du får ett automatiskt svarsmail på din anmälan. När du är antagen får du en faktura med betalningsinformation. Din betalning garanterar din plats på kursen.

Länk till föreningens hemsida: http://tangocorrientesludvika.blogspot.com/

Om du har frågor eller funderingar så maila helst till tango.corrientes.ludvika@gmail.com, men du kan också messa Bibbi på telefon 070-6449454 så blir du uppringd.

Välkommen med din anmälan!